na vrh

KAKO NAPRAVITI PRVI KONTAK SA NEPOZNATOM OSOBOM NA FACEBOOK-U

Blog

KAKO NAPRAVITI  PRVI KONTAK SA NEPOZNATOM OSOBOM NA FACEBOOK-u

 

Većina kada započne poslovanje u izgradnji mreže oduševljeni šalju poruke svima koji su im prijatelji. Ili postaju članovi  grupe gde svi nude neki posao i postavljaju svoju objavu u kojoj pozivaju druge osobe da im se pridruže u poslu i da postanu deo njihovog tima.npr „ ako želiš da zaradiš pridruži se toj i toj kompaniji“ ili napišu veliki tekst sa celom prezentacijom. Meni često stižu poruke sa velikim sadržaj i linkom da se registrujem. Ovakav način rada je skroz pogrešan. Ne vodi ka rezultatu. Ne vodi ka uspehu. Ne vodi ka zaradi.

Osnovno što treba da se uradi jeste da izgradite prijateljski odnos sa osobom. Jer sećate se šta je mama govorila kada smo bili mali: "Ništa ne uzimaj od nepoznate osobe!“ tako je i to i  u ovom poslu. Da saznate da li nju zanima dodatni posao, da li je zanima rad online. Možda je neko zadovoljan svojim primanjima, možda ima loša iskustva i ne želi da radi ništa dodatno.

Sećam se dana kada sam počeo da radim na izgradnji mreže, pravio sam iste greške kao i većina. Tri godine sam radio posao bez isplata. Tri godine bez rezultata. Ono što me je držalo u poslu to je da sam želeo da saznam koje su to veštine koje koriste uspešne osobe. Kako to oni rade? Želeo sam samo od njih da učim. Jer moja okolina je pokušavala da me odvuče na dno, savetovali su me da odustanem, da ću ostaviti svoju decu „ na ulici“. Svi su se smejali meni iza leđa. Nisam obraćao pažnju na njihove komentare. Jer me nije zanimalo mišljenje osobe koja nikada nije radila izgradnju mreže ili prodaju. Da ne biste i vi došli u situaciju da odustanete od izgradnje mreže, da ne biste dugo čekali na isplate, zato delim sa vama veštine koje ja koristim i koje su mi pomogle da izgradim mrežu od nekoliko desetina hiljada osoba u više od 15 zemalja.

ŠTA PRVO TREBA DA URADITE?

Prvo postanite članovi neke grupe na facebook-u. Nije bitno koja je to grupa. Ono što vas zanima. Ako vas zanimaju automobili postanite članovi te grupe, ako vas zanimaju putovanja postanite članovi te grupe; zanimaju vas motivacioni citati  postanite članovi te grupe.

Ako želite da objavite neki sadržaj uradite to slobodno. Lajkujte postove drugih osoba iz grupe. Pogledajte profil osobe koja je objavila neki tekst ili sliku.

KAKO POSLATI PRVU PORUKU?

Poruka mora da bude prijateljskog sadržaja.

„Pozdrav Dejane vidim da smo zajedno u grupi toj i toj. Imate fenomenalne objave. Čime se vi bavite?“

Dejan: „ Hvala Zorane , ja sam šef gradilišta.

Koji god odgovor da da pohvalite .

„ Super. Taj posao dugo radite?“

Dejan: „ Oko 25 godina“

„Mora da zaista volite svoj posao kada toliko dugo radite?“

Dejan: „ Ne baš. Tražio sam nešto drugo ali nisam našao.Imam veliki problem sa šefom. Pritiska me mnogo.“

E ovo zapišem u svesku. Vodite evidenciju svakog razgovora. Znači Dejan radi 25 godine i nema puno vremena da provodi sa porodicom.

„ Recite mi ima li slobodnog vremena. Nije samo posao u pitanju. Volite li neki sport?“

Dejan:“Da, volim košarku.“

„Kada ste poslednji put igrali košarku?“

Dejan: „ Pre nekih šest meseci.

Ovo isto zapišem: Dejan svakog dana radi ono što ne voli a ono što voli radio je pre šest meseci.

U daljem razgovoru ispričam nešto o sebi.

Nakon ovog razgovora Dejan i ja smo postali prijatelji jer je podelio samnom svoj problem.

Nakon par dana ponovo kontaktiram Dejana. Obično ponovo kontaktiram osobe u ponedeljak ili utorak, da prođe vikend , neka dešavanja, da mi daju razlog za novi razgovor. Pre nego što pošaljem poruku Dejanu pogledam prvo njegov profil. Vidim fotografije sa takmičenja njegovog sina, medalje…

„Pozdrav Dejane. Vidim vikend je bio veoma uzbudljiv?

Dejan: „ Jeste sin je imao takmičenje i osvojio zlatnu medalju!“

„Bravo čestitam. Mora da ste bili presrećni kada ste mogli da gledate sina na takmičenju?“

Dejan: „ Da jesam, ali šef me je jedva pustio“

„Meni se sviđaju vaši snovi vaša vizija. Da možete da putujete sa porodicom tri meseca da ne razmišljate o vremenu i ne brinete o novcu. Fenomenalna vizija. Baš ste me oduševili.

Imate li plan Dejane kako to možete da uradite, kako da to ostvarite?“

Dejan: „Nisam baš toliko duboko razmišljao?“

Ovo zapišem: Dejan ima cilj ali nema plan kako da ostvari taj cilj.

Sada imam sve informacije o Dejanu koje ću iskoristiti kada mu ponudim rešenje za njegove probleme i plan kako da ostvari svoj cilj.

Pogledajte video i saznajte nastavak razgovora:

https://www.youtube.com/watch?v=gnwFFhIkJG0